Update fra porteføljen: LY Copenhagen ser muligheder i krisen

19. januar 2021I slutningen af 2020 investerede vi i modebrandet LY Copenhagen, der med fysiske tøjbutikker er blandt de virksomheder, der for alvor kan mærke konsekvenserne af de nedlukninger, der rammer dansk erhvervsliv under pandemien.

Magnus Kjøller Holding har taget en snak med stifter af LY Copenhagen, Adam Ferati, for at få en status på den aktuelle situation og blive klogere på, hvordan man driver forretning i en tid med lockdowns.

Hvordan er I påvirket af nedlukningen?
- Vi måtte tænke kreativt meget hurtigt, da Danmark lukkede ned første gang, så vi åbnede op for vores Showroom-koncept, der gik super godt! Det fungerede på den måde, at man skulle booke en tid hos vores ene sælger på kontoret, der konstant var fuldt booket. Så dengang kunne vi ikke mærke det på omsætningen, men situationen er anderledes i dag. Vi modtager heldigvis hjælpepakker nu, da vores fysiske butikker er tvangslukket. Det gør, vi kan køre på og optimere vores forretning. Nu har vi tid til at få endnu mere styr på webshoppen og en masse praktisk, der styrker os på den lange bane.

Hvordan er branchen ramt?
- Nedlukningerne har selvfølgelig betydet, at mange virksomheder og butikker i vores branche betaler den ultimative pris og må lukke. Heldigvis overlever vi i en branche, der er hårdt ramt. Jeg taler med rigtig mange hver dag, og folk er helt vildt pressede, så jeg er taknemmelig for, at vi stadig kan se et lys for enden af tunnelen.Hvad gør I for at omstille jer?
- Vi oplever stor opbakning fra alle leverandører og samarbejdspartnere. Vores rammer er stabile, og vi skal ikke være urolige for en forlængelse af krisen - ikke at vi håber på det. Det er vores mål at udnytte denne tid så godt som muligt. Med jeres investering i ryggen har vi aktuelt fokus på at etablere et nyt hovedkvarter, der også skal fungere som lager. Det giver os endnu bedre kontrol over varerne og giver os bedre sortimenter i butikkerne og i webshoppen.

Hvilke planer har I for 2021?
- Vi håber på en genåbning så hurtigt som muligt, men som nævnt er vores primære fokus på det nye HQ-lager. Vores store udfordring har tidligere været, at vi aldrig kunne nå at sætte varerne online i shoppen, før de blev udsolgt i butikkerne. Med det nye hovedkvarter, og flere nye sortimenter, vil webshoppen fremadrettet have alle varer, du også ser i butikkerne, online.

Hvordan påvirker krisen dig og resten af teamet?
- Vores humør er stadig i top, selvom krisen selvfølgelig har store konsekvenser for vores drift. Det er ikke lige det her, vi havde ønsket, men omvendt har vi nu fået tid “foræret” til at sætte fokus på de praktiske ting, som vi var bagud med. Så i det store billede vil jeg sige, det er godt “udnyttet” fra vores side, hvis vi både kan stå stærkere online og have en bedre varehåndtering, når vi kommer på den anden side af pandemien.

Er du og din virksomhed ramt af coronakrisen? Hos Magnus Kjøller Holding står vi klar med kapital og knowhow til både startups og etablerede virksomheder. Send os din case øverst på siden og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Læs mere om LY Copenhagen

Hold dig opdateret - Tilmeld nyhedsbrev